Υπηρεσίες - iKTEO Παλλήνη
172
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-172,bridge-core-1.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Υπηρεσίες

Από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό
Μεταβίβαση αυτοκινήτου

Μεταβίβαση είναι η διαδικασία που πρέπει να πραγματοποιηθεί για την αγορά ή πώληση κάποιου οχήματος. Οι ενδιαφερόμενοι (πωλητής- αγοραστής), ή πληρεξούσια πρόσωπα, προσέρχονται στην πλησιέστερη Περιφέρεια ή στα ΚΕΠ για να αιτηθούν τη μεταβίβαση επιβατικού αυτοκινήτου.

Ανανέωση διπλώματος

Aν το δίπλωμά σας έχει λήξει ή κοντεύει να λήξει τότε θα πρέπει να κάνετε ανανέωση για να μπορείτε να οδηγείτε νόμιμα. Θα πρέπει λοιπόν να συγκεντρώσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα καταθέσετε στην αρμόδια Περιφέρεια του τόπου κατοικίας σας ή στο ΚΕΠ.

Άρση παρακράτησης

Η παρακράτηση κυριότητας συμβαίνει συνήθως, όταν αγοράζουμε ένα όχημα με δόσεις. Το όχημα μέχρι να αποπληρωθεί ο δανειστής ανήκει ουσιαστικά σε αυτόν. Μόλις γίνει η αποπληρωμή θα πρέπει ο δανειζόμενος να προβεί σε άρση της παρακράτησης ώστε το όχημα να περάσει στην κυριοτητά του.

Άρση ακινησίας

Η δυνατότητα ηλεκτρονικής άρσης ακινησίας οχημάτων καταλαμβάνει τα οχήματα που εμφανίζονται «σε ακινησία» στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων της ΑΑΔΕ, τα δε οχήματα αυτά καθώς και τα στοιχεία κυκλοφορίας τους βρίσκονται στην κατοχή των ιδιοκτητών τους.

ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ (ΕΛΑΦΡΩΝ/ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ)

 

Όλα τα οχήματα είναι υποχρεωμένα να εφοδιαστούν με  Κ.Ε.Κ. (Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων) 1 ΧΡΟΝΟ από την πρώτη ημέρα κυκλοφορία τους και να την ανανεώνουν υποχρεωτικά ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ για τα Ε.Ι.Χ. και Φ.Ι.Χ έως 3.5 τόνους μεικτό και κάθε ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ για τα ταξί και τα βαρέα οχήματα.

Η ανανέωση της κάρτας καυσαερίων γίνεται χωρίς ραντεβού σε 10 λεπτά!!!!!!

ΕΚΟΥΣΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

 

Ο Εκούσιος Τεχνικός Έλεγχος είναι ένας προαιρετικός τεχνικός έλεγχος του οχήματος, που διενεργείται στο Κ.Τ.Ε.Ο. μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη του. Σκοπό έχει την ενημέρωσή του για την τεχνική κατάσταση του οχήματος.

Μπορεί να διενεργηθεί τόσο σε οχήματα ταξινομημένα στην χώρα μας, που δεν έχουν την υποχρέωση υποβολής σε περιοδικό τεχνικό έλεγχο ( π.χ. διαθέτουν ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ), όσο και σε οχήματα ταξινομημένα σε άλλα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε Τρίτες Χώρες.
Διενεργείται σε ένα ή περισσότερα από τα συστήματα του οχήματος με εφαρμογή των σημείων ελέγχου και των κριτηρίων καταλληλότητας της Υ.Α. 12078/1343 (ΦΕΚ 435Β’ 3.3.04). Ο Τεχνικός Έλεγχος του οχήματος περιλαμβάνει

ΠΟΤΕ ΠΕΡΝΑΩ ΚΤΕΟ;